Lena Spøhr og Anne Porskær - Mala Copenhagen Børnetøj

 

Det gode billede er den salgsfaktor, der skaber de stærkeste følelsesmæssige relationer mellem virksomhed og kunde. Specielt på hjemmesiden.
Den dygtige fotografs vigtigste opgave er at omsætte virksomhedens historier og budskaber til billeder, så kunden stimuleres til køb.

Men nogle af billederne kan du med fordel selv tage.
Og så er det vigtigt, at du forstår at udnytte mediet bedst muligt.

 

Her er fem gode råd til, hvordan du bliver skarpere i din billedkommunikation.

  1. Skær ind til benet. Vores hjerne både vurderer alle informationerne i hele billedet og forholder sig til dem.
  2. Skær derfor alt det væk, der ikke har relevans for den historie, du ønsker at fortælle. Det svarer til at fortælle en tekst kort og præcist.
  3. Pladser som udgangspunkt aldrig personen i midten af billedet. Det giver uro, vores øjne flakker rundt og fjerner vores opmærksomhed fra billedets budskab. Sørg i stedet for at den fotograferede befinder sig lidt i højre eller venstre side – altså asymetrisk (det gyldne snit). Det giver ro og virker stærkere.
  4. Gå tæt på. Alt for mange billeder bliver taget fra alt for lang afstand. Gå i stedet tættere på. Det skaber en bedre kontakt til den fotograferede, og giver ofte et mere dynamisk billede.
  5. Tag billedet lidt nedefra eller oppefra. De fleste amatørbilleder bliver taget i øjenhøjde af den fotograferede. Prøv at tage billederne lidt under eller over øjenhøjde. Personen bliver ofte mere vedkommende, og billedet bliver mere dynamisk.
  6. Brug lys, men ikke direkte blitz. Du kan med fordel sætte personen ved siden af en hvid væg, hvor lyset udefra lyser væggen op. Det giver en indirekte belysning af personen uden grimme slagskygger.

Du kan også lære at fotografere til din virksomhed på vores månedlige heldags fotokurser:

Har du brug for hjælp i din virksomhed inden for jeres visuelle kommunikation, sparring eller bare et godt råd, så ring på tlf: 40 96  7-9-13. Det koster ikke andet end din egen tid.

Jeg kikker også gerne forbi til et inspirationsmøde. Det koster heller ikke noget.

God fornøjelse.

Call Now Button